Hem > Kultur & nyheter > Innehåll

Bärbar soldrivna House visas i Shanghai till posten Sverige

Aug 04, 2015

Tongji University studenter att designa och bygga mobila solar container på 16 Shanghai, erbjuder ett nytt sätt för människor med låga koldioxidutsläpp liv, och kommer att hållas i Washington i September i år 2011 USA Solar Decathlon.

Samma dag, kostnad $ 250.000, 6 behållare monteras in i y-formad utrymme, fullt utrustade med möbler och bruksföremål, alla anges av den sol-elektriciteten i hemmet "Sun rum container" lockade uppmärksamhet.

Reportrar på scenen såg, totalt 90 kvadratmeter utrymme, kan rymma upp till en familj av "bekväm" solar hus, bambu golv på golvet, en sida av huset finns en fällbar säng, säng plocka upp följt av skåpet. Den andra sidan är det fullt utrustat kök och badrum, tak inrättar solpaneler el och varmvatten, levande vatten av reningssystem för avloppsvatten. Litet vardagsrum har både en restaurang och bibliotek funktioner. Hus syd öppet, 2 behållare 120 graders vinkel installation är utformad för att ge maximal bildvinkel. Golv till tak glasdörrar av behållaren länken direkt till externa terrass och bakgård innan. Endast hus stora metallspärren på båda sidor, kommer att fungera som en påminnelse om detta underbara hus som är associerade med den tunga behållaren.

"Tak och vägg, och marken är med hög prestanda för nya vakuumisolering styrelse. kommer sol varma uppsättning varma och luftkonditionering spillvärme återvinning, integrerad för en, förbättra har solar av allmänt använda effektivitet ", projektet huvud, och Tongji University gröna byggnaden och den nya energi forskning Center verkställande vice direktör Tan Valters infördes har solen bostäder integreras mer artiklar bygger energisparande teknik, som att använda guide lysrör kommer naturligt ljus för inomhusbelysning , taket konfiguration i vattnet tillbaka med systemet, maximal att använda naturresurser, och har regn.

Inomhus miljöövervakning, energy management, hantering av utrustning, och alla andra digitala, information visualisering, bostadsproduktion, energiförbrukning, livsmiljö och andra informationen i realtid visuell display, 3G mobiltelefoner och andra mobila terminal kan dessutom också användas för fjärrövervakning.